Esittely

Kuhankuonon Latu ja Polku ry on perustettu 7.3.2001. Yhdistyksen kotipaikka on Nousiainen, jonka alueella pääasiassa toimitaan. Jäseniä yhdistyksessä on noin 300. Yhdistys on Suomen Latu ry:n jäsenyhdistys ja kuuluu Lounais-Suomen latualueeseen.

Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta

Yhdistyksen tarkoituksena on ympärivuotisella toiminnallaan vakiinnuttaa ensisijaisesti luonnossa tapahtuvaa kunto- ja virkistysliikuntaa, tehdä retkeily tunnetuksi ja yleiseksi tavaksi sekä edistää ulkoilukulttuuria ja ulkoilun hyviä tapoja.

Toiminnan painopistealueita ovat luonnossa tapahtuva ulkoilu ja liikunta, muun muassa

  • retkeily
  • perheliikunta
  • geokätköily ja
  • vapaaehtoinen pelastustoiminta (Vapepa).

Yhdistys jakaa tietoa retkeilystä, luontoympäristöstä ja jokamiehenoikeuksista sekä opastaa retkeilytaidoissa. Yhdistys seuraa toimintamuotojen kehitystä ja ottaa tarvittaessa kantaa alueensa virkistys- luonto- ja kuntoliikuntaa edistäviin hankkeisiin.

Pyöräilijät ajavat metsätiellä.

Yhdistys pyrkii edistämään Suomen Ladun strategiaa vuosille 2022–2028. Visiona on, että kaikki löytävät mielekkään tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta. Ulkoilemme ympäristöä kunnioittaen,
olemme kaikille avoin yhteisö, olemme rohkeita ja uudistumme sekä arvostamme vapaaehtoisuutta. Edistämme vastuullisuutta, osallistumme ja vaikutamme.

Yhdistyksemme toiminnan perustana ovat vapaaehtoiset toimijat. Joukkoomme mahtuu aina uusia vapaaehtoistoimijoita! Lisätietoa voit kysyä sähköpostitse: kuhankuono(at)gmail.com.