Metsäkylpy 14.4.2024

Metsäkylpyretki 14.4.2024 klo 15

Anna itsellesi hengähdystauko ja tule tutustumaan metsäkylpyyn Mynämäen Kallavuorelle. Lumoudumme keväisestä luonnosta Meritan ohjauksella ja lopuksi nautimme teetä sekä omia eväitä. Mukaan mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ikäraja 10 v. Lapset vain aikuisen seurassa. Tilaisuus kestää noin kaksi tuntia. Retki on maksuton.

Yhteislähtö Nouste Areenan alaparkkipaikalta klo 14.45.

Mitä on metsäkylpy?
Termi on peräisin Japanista, jossa se tunnetaan nimellä Shinrin-yoku. Se on sulautumista luonnonkauneuteen ja ihmeellisyyteen aistien kautta. Ei enempää, eikä vähempää. Meistä jokainen on joskus kokenut taianomaisia hetkiä luonnossa ja tunnistaa sekä tunnustaa pysäyttävien hetkien aikaansaaman hyvänolon tunteen. Hyvinvointimme vaikutukset ovat tutkitusti niin fyysisesti kuin henkisesti hoitavia.

Miten sitten saisimme nämä hyvinvointia lisäävät kokemukset osaksi jokapäiväistä arkea?
Lumoutumisen hetkiä kokeaksesi sinun ei tarvitse lähteä kauas. Yksinkertaisten harjoitusten avulla saavutat helposti stressivapaan tilan, josta käsin on taas helpompi selviytyä arjen tuomista haasteista. Luonto kutsuu meitä kuulemaan sen viisautta, salli metsän puhutella sinua sydämesi, mielesi ja kaikkien aistiesi kautta. Voit halutessasi lukea lisää aiheesta esim.www.hyvanhaltijan.fi/hyvinvointipalvelut.

Retkemme maasto on osittain kallioista sekä metsäistä. Matka, jonka kuljemme metsässä, on n. 1 km yhteen suuntaan, josta tauon jälkeen palaamme autoille. Varaudu retkelle säänmukaisella kerrospukeutumisella, jolloin voit lisätä ja vähentää vaatetusta tarpeen mukaan. On tärkeää, että sinulla on mukava ja lämmin olla. Pukeudu hieman lämpimämmin, kuin olisit lähdössä patikoimaan tai urheilemaan, sillä liikumme rauhallisesti ja olemme paljon myös paikallaan. Valitse mukavia ja väljiä vaatteita sekä tukevat kävelykengät tai saappaat. Retki toteutetaan myös sateen sattuessa, joten silloin varaudutaan sadevaattein, jotta voidaan nauttia sateesta mukavasti. Jos sinulla on jumppa/jooga- matto tai retkialusta, niin voit ottaa sen mukaan. Jos et omista sellaista tai se sattuu unohtumaan, saat sellaisen lainaksi meiltä.

Ota mukaan myös omat eväät, joita nautimme lopuksi. Tarjolla on lisäksi teetä ja keksejä.

Lisäkysymykset ja ilmoittautuminen Meritalle p. 041 5074448 (puhelu, tekstiviesti, whatsapp, messenger) tai merita@hyvanhaltijan.fi (sähköposti).